Dorn-methode

‘Dorn-methode’

De Dorn-methode is een vriendelijke en zachte methode waarbij beenlengteverschil wordt opgeheven en scheefstand van de wervels wordt gecorrigeerd. Verschuivingen in de wervelkolom kunnen allerlei lichamelijke klachten, waaronder rugpijnklachten veroorzaken. Wist u dat een scheefstand van het bekken ook een bron kan zijn van veel pijnklachten?

Dorn-therapie is een echte samenwerking tussen therapeut en cliënt. De basis van de therapie is dat door een combinatie van druk en beweging wervels weer in de juiste stand gezet worden.

Zenuwen en organen

De behandeling is ook heel goed voor zenuwen en organen. Bij de Dorn-methode gaat het om het creëren van optimale ruimte voor de spinale zenuwen. Zo kunnen deze hun werk goed blijven doen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.

Niet kraken

Wilt u niet gekraakt worden, maar is een behandeling wel gewenst dan kunt u een behandeling volgens de Dorn-methode overwegen. De methode valt onder de alternatieve therapie en is in Duitsland ontstaan. De methode is geschikt voor alle klachten waarbij de link met verschoven wervels gelegd kan worden.

Ik ben gediplomeerd Dorn-therapeut en heb door de jaren heen veel ervaring opgedaan.

Afspraak maken